• Dargeçit
    °C
  • Mardin
    °C
  • Şırnak
    °C
Yazı Boyutu: A A A

BAŞBAKAN’Dan "DOĞUYA YATIRIM" ÇAĞRISI

Başbakan Binali Yıldırım’ın, "Van’a, Mardin’e, Muş’a, Iğdır’a, Hakkari’ye yatırım yapın.
2016-09-09, 12:27:57
Okunma: 276
0 Yorum
resim

BaÅŸbakan Binali Yıldırım'ın, "Van'a, Mardin'e, MuÅŸ'a, IÄŸdır'a, Hakkari'ye yatırım yapın. O kararı verin, fabrikayı biz yapacağız." ÅŸeklindeki ifadeleri, Bitlis'in Hizan ilçesinde sivil toplum kuruluÅŸu temsilcilerini sevindirdi.

 

BaÅŸbakan Binali Yıldırım'ın yatırım yapılması çaÄŸrısını sevinçle karşıladıklarını belirten Hizan Bal Üreticileri BirliÄŸi BaÅŸkanı Seyithan Ekinci, AA Muhabirine yaptığı açıklamada, bölgede terör örgütünün yatırımları engellediÄŸini söyledi.

BaÅŸbakan Yıldırım'ın Diyarbakır'da yaptığı ekonomik açılım paket ile ilgili "DoÄŸuya yatırım yapın" çaÄŸrısını çok olumlu karşıladığını ifade eden Ekinci, ÅŸunları kaydetti:

"Ä°lçemiz malum terörle anılıyor. Biz arıcılar olarak terörden çok büyük bir darbe yedik. Bizim arıcılarımız, can güvenliÄŸinden dolayı yüksek daÄŸlara, yaylalara çıkamıyoruz. Mecburen ÅŸehre yakın yada köylere yakın yerlerde arıcılarımız arılarını bırakıyorlar. Bu da bir çok arıcımızın arılarının öldüÄŸünü görmekteyiz. Ä°lçemizde terör belası olmamış olsaydı insanların refah düzeyi çok daha iyi olacaktı. Ä°nsanlar daha rahat davranacaklardı. EÄŸer bölgemize büyük yatırımlar yapılırsa insanlar iÅŸ güç sahibi olacaklar ve bunun sonucunda terör azalır hatta bitme durumuna gelir."

HABER Ä°LE Ä°LGÄ°LÄ°
Henüz yorum yok, ilk yorumu siz yapın.
YAZARLAR

ARŞİV
ANKET
Yeni Sitemizi Nasıl Buldunuz
  • Ä°yi
  • Orta
  • Kötü

Site Haritası RSS Beslemeleri